جغرافیای آب شیرین کن (Geography of Desalination)

 در حال حاضر فرآیند نمک‌زدایی توسط کشورهایی استفاده می‌شود که نیاز شدیدی به آب شیرین دارند، سرمایه کافی نیز در اختیار دارند، و دارای انرژی لازم برای تولید آن نیز هستند. خاور میانه بهترین منطقه برای استقرار آب شیرین‌کن است. تولیدکنندگان بزرگ آب شیرین نیز عبارتند از: اسپانیا، ایالات متحده آمریکا، الجزایر، چین، هند، استرالیا، و آروبا. انتظار می‌رود که این فن‌آوری به‌طور فزاینده‌ای گسترش یابد، به ویژه در ایالات متحده، لیبی، چین، و هند.
در حال حاضر عربستان سعودی دارای رتبه اول در تولید آب شیرین می‌باشد. آنها از روش تقطیر سریع چندمرحله‌ای در چندین نیروگاه بزرگ استفاده می‌کنند، و آب بسیاری از شهرهای بزرگ، از جمله ریاض که بزرگ‌ترین شهر عربستان است و صدها مایل دورتر از ساحل قرار دارد، را تأمین می‌کنند.
در ایالات متحده، بزرگترین کارخانه آب شیرین‌کن در Tampa Bay، فلوریدا واقع شده است، هر چند که خروجی آن در مقایسه با اکثر تأسیسات موجود در خاور میانه بسیار کم است. ایالت‌های دیگر از قبیل کالیفرنیا و تگزاس نیز در حال ایجاد تأسیسات برای نیروگاه‌های بزرگ نمک‌زدایی هستند. نیاز ایالات متحده به تأسیسات آب ‌شیرین‌کن به‌اندازه‌ی نیاز کشورهای دیگر نیست، اما با افزایش مداوم جمعیت در مناطق خشک و ساحلی، این نیاز هم در حال افزایش است.

گزینه‌های آینده برای نمک‌زدایی (Future Option of Desalination)
نمک‌زدایی فرآیندی است که در ابتدا در کشورهای صاحب پول و منابع کافی به‌کار گرفته شد. اگر این فن‌آوری برای تولید روش‌های جدید و محلول‌های بهتر جهت برطرف کردن مسائل امروزه استمرار یابد، می‌تواند یک منبع آب جدید برای کشورهای فراوانی باشد که دچار خشکسالی هستند، یا برای آب رقابت دارند، و یا با افزایش جمعیت روبه‌رو هستند. اگرچه نگرانی‌هایی در جهان علم در مورد استفاده بیش از حد و فعلی ما از آب، با تکیه‌ی کامل بر آب دریا وجود دارد، اما بدون شک این فن‌آوری می‌تواند حداقل یک گزینه برای بسیاری از مردمی محسوب شود که برای زنده ماندن و حفظ استانداردهای زندگی‌شان تلاش می‌کنند.