مشخصات دستگاه ها و قطعات در پرورش قارچ
ديگ بخار :
براي گرم کردن سالن و گرماي همراه رطوبت استفاده مي شود . از ديگ بخار يک لوله به سمت سالن براي گرماي مرطوب و يک لوله به سمت کوئل ها براي گرماي خشک استفاده مي شود و همچنين يک لوله براي اتاق پاستوريزه خاک در نظر گرفته مي شود. که مقدار آن با استفاده ار شير بخار قابل کنترل است در برخي موارد شير برقي و ترموستات براي کوئل خشک مي گذارند تا به طور اتوماتيک کوئل عمل کند . لوله کشي و سيم کشي : v لوله هاي بخار به تعداد سالن ها و کوئل ها با شير بخار . v لوله هاي آب که به تعداد سالن ها و هر 2 سالن يک شير براي راهروي دستيابي با شير آب v کابل 3 فاز به تعداد اينونتر ها و هر 2 سالن در ميان 1 پريز 3 فاز و 1 پريز تکفاز مورد نياز است . روشنايي راهرو با استفاده از مهتابي . وان آبياري : حجم آن حدود 600 ليتر که براي آبياري سمپاشي خاک بکار مي رود . که از قسمت هاي زير تشکيل شده است . به شير خروجي شيلنگي متصل مي شود که طول آن 3 متر از طول سالن بيشتر است و ته آن لنس متصل مي شود . قسمت هاي وان آبياري : 1- بدنه ( اسکلت ) : چهار چوبي آهني که وان در آن قرار دارد.
2- وان پلاستيکي : وان که مدرج است . 3- پمپ آب : مکش آب داخل وان و پمپ کردن آن را بر عهده دارد . 4- شير برگشتي : اين شير براي هوا گيري و برگشت آب به داخل وان بکار مي رود . 5- لوله برگشتي: آب برشگتي را به داخل وان هدايت مي کند . 6- شير خروجي : آب خروجي را به سمت شيلنگ هدايت مي کند . 7- دسته وان : براي جا به جايي وان مورد استفاده قرار مي گيرد . 8- چرخ هاي وان : دو چرخ تابت در جلو و دو چرخ گردان در عقب براي حرکت کردن وجود دارد . سر آبپاش : براي آبياري از 2 نوع سر آبپاش استفاده مي شود : 1- سر آبپاش آلومينيومي : براي آبياري حجم زياد بالاي 300 ليتر ( هلندي ) 2- سر آبپاش سبز : براي آبياري با حجم کم ( اسپري ) مه پاش : اين دستگاه براي توليد مه در سالن ها بکار مي رود که در بعضي مواقع همراه بخار و براي سمپاشي ( سم هاي امولوسيون ) [ ديازينون ، آمبوش ، ملاتيون ، سيترازون ] استفاده مي شود.
روشنايي سالن ها :
1- استفاده از مهتابي 2- استفاده از پرژکتور 3- استفاده از لامپ سيار مهتابي : تعداد مهتابي مورد نياز بسته به طول سالن دارد و تقريبا هر 3 متر يک مهتابي مورد نياز است . مهتابي را در 3 رديف وسط و دو کنار ها نصب مي کنند. تابلو برق با 3 کليد 0 و 1 که هر کدام رديف مخصوص به خود را روشن مي کند . پرژکتور : براي روشن کردن سالن در مواقعي که مهتابي نباشد و يا نور مهتابي کافي نباشد از پرژکتور استفاده مي شود. براي نصب پرژکتور در سالن بروي ديوار و در محل مناسب آويزي نصب کنيم . چراغ سيار : براي روشن کردن قسمت هاي مورد نظر سالن و بستر وبراي آبياري از چراغ سيار استفاده مي کنيم.
سنسور هاي دمايي و روطوبتي :
1- سنسور هاي دمايي : معمولا براي هر سالن 3 سنسور کافي است که يک عدد دماي سالن و 2 عدد ديگر دماي کامپوست بالا و پايين را نشان مي دهد . 2- سنسو ر رطوبت : براي هر سالن يک سنسور مورد نياز است که که رطئبت نسبي سالن را نشان مي دهد . 3- نمايش گر : براي هر سالن يک نمايشگر دمايي روطوبتي نصب مي شود که دما ها را با حروف لاتين A ، B و C و رطوبت نسبي را با RH نمايش مي دهد . 4- کابل اتصال نمايشگر و اتصال به کامپيتور : اين دستگاه ها قابليت تبديل دما به ديتا براي کامپيوتر و نمايش در کامپيوتر را دارند .